Ciao!

Holnap Apák napja és Szent József nap is.
Olaszul: Domani è la Festa del papà e San Giuseppe.

Innen jön, hogy e nap tipikus édessége a Zeppola di San Giuseppe.

Mi is ez a sütemény?
A képviselőfánk alapanyagaira van szükségünk. Elkészítjük a tésztát, csak köröket formázunk belőle. (Lásd alább a képeken.)
Kisütjük őket sütőben vagy olajban és telis tele töltjük krémmel.

Ne gondoljátok, hogy a különbség csak az alakban rejlik. Mivel több tésztát használunk egy "Zeppola" elkészítéséhez, mint a képviselőfánknál, az íze is változik. ISTENI!!!

Hogy reálisabbá tegyem, íme néhány kép az elkészítés menetéről:
 


 

 

Néhány tanulnivaló szó: 

la festa [lá fesztá] - ünnep
papà [pápá] - apu (ügyelj arra, hogy a hangsúly a szó végén van!)
san [szán] - szent
Giuseppe [dzsuzeppe] - József
domani [dománi] - holnap
zeppola [dzeppolá] - egyfajta fánk
al forno [ál forno] - sütőben

Te is meg szeretnél tanulni olaszul?
Iratkozz fel itt a hírlevelemre a Főoldalon és 10 ingyenes olasz nyelvleckében lesz részed.

Kövesd az Olasz online-t a Facebook-on is!
Kattints ide! Ha tetszik lájkolj minket!

Üdvözlettel: Tímea

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés azért van itt, hogy megtudjuk egy gép próbálja kitölteni vagy egy ember
Fill in the blank.