A nyelvtanulási lehetőségek az utóbbi években hihetetlen mértékben megnövekedtek a különböző tanfolyamoknak, tutorial videóknak és interaktív alkalmazásoknak köszönhetően.

A nyelviskolák nagyrészt alkalmazkodtak az új helyzethez, anyagaikat megújult formában kínálják az új felhasználói generációnak, amely ebben a rohanó világban szívesen vagy kényszerből kihasználja holt idejét, mint például a munkába menetet vagy az ebédszünetet.

Mégis ennek ellenére sem halltak ki az iskolai keretek között szervezett csoportos kurzusok.

Így merül fel az a kérdés, amiről gyakran elgondolkodnak az olasz nyelv rajongói: Jobb nyelviskolában vagy online tanfolyamot végezni?

Válaszom erre a kérdésre, hogy ez az egyéntől függ. Tőled, a te szükségességeidtől. 

A csoportos nyelvtanfolyamok a következő fontos jellemzőkkel rendelkeznek:

1. Nyelvtanároddal élőben találkozol, és személyes kapcsolatot alakíthatsz ki vele.

2. Bármikor és azonnal segítséget kaphatsz, hogy tisztázd a nem teljesen világos pontokat.

3. Lehetőséged van egyes témákba jobban belemerülni.

   
Ám az is az igazsághoz tartozik, hogy a siker nagyban a tanáron múlik. Nem mindenki képes a tudását másoknak érthetően átadni.

Az online nyelvtanfolyamokról más jellemzőket sorolhatunk fel, ezek más szempontból teszik a nyelvtanulást vonzóvá:
1. Te döntöd el, hogy
a lehetőségeidnek megfelelően mikor és hol tanulsz.

2. Nem kell azzal időt vesztegetned, hogy nyelviskolába menj.

3. Az anyagot annyiszor nézed át, ahányszor csak akarod.

4. Általában vásárlás előtt lehetőséged van néhány ingyenes nyelvlecke kipróbálására, hogy eldönthesd, hogy azok neked valóak-e, vagy tetszik-e tanítási módszer.

5. Árban általában sokkal előnyösebb egy csoportos nyelvtanfolyamnál.

Sajnos néha előfordul, hogy az érdeklődők megvásárolnak egy online tanfolyamot, és  egy idő után abbahagyják vagy akár el sem kezdik tanulását. Ezért szeretném mindenkinek melegen ajánlani, hogy szervezze meg a napját vagy hetét / hétvégéjét; az olasz tanulás tartozzon azok közé a legfontosabb tennivalók közé, amiket ha törik, ha szakad nem szalaszt el. Szellemi kultúrád fejlesztése a tét, illetve sokak számára létszükség is az olasz nyelv elsajátítása.

A csoportos tanfolyamok mellé kiegészítőként nagyon hasznos lehet egy online tanfolyam, amely segít az anyag nagyobb megértésében, és további lehetőséget nyújt a gyakorláshoz. Előfordult velem, hogy egy bizonyos témát nem teljesen értettem, így úgy döntöttem, hogy tudásomat kiegészítem egy jónak ígérkező online tanfolyammal abban a témában. Néha elég, hogy a témát egy másik tanár vagy másféle módon magyarázza el, vagy akár egyszerűen további példák segítségével sikerül megérteni azt, ami korábban sehogy sem akart a fejünkbe menni.

Ha úgy gondolod, hogy az online tanfolyam való Neked, akkor figyelmedbe ajánlom az Alaptanfolyamom. Célja, hogy teljesen a nulláról könnyedén és nehézségek nélkül végigvezessen az olasz nyelv egy alapszintű tudásáig. Továbbá, tanulóim visszajelzéseinek is köszönhetően - aminek nagyon hálás vagyok - folyamatosan dolgozom azon, hogy anyagaim még inkább megfeleljenek mindenki számára.

Con affetto / Szeretettel: Tímea


 

Továbbra is folyamatosan készülni fognak a blogbejegyzéseim az olasz életről és egyéb érdekességekről.

Ha szeretnél értesítést kapni róla, iratkozz fel itt.

Név
E-mail
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot