fbpx Kagylós-rákos spagetti | Olasz online

Ma egy olyan receptet szeretnék mutatni Nektek, amely a családom kedvence, így Antonio és fiunk is igen gyakran kéri tőlem.
Hogy mi ez a kedvenc tészta? A kagylós-rákos spagetti (spaghetti con le cozze e gamberetti).
Biztosíthatlak Benneteket, hogy egy nagyon egyszerű, gyors és isteni fogásról van szó! Nagyon jó színben fogsz feltűnni, ha családodnak, vendégeidnek ezt az első fogást tálalod! Bármilyen ünnep alkalmával megigézhetsz bárkit, sőt nem is kell az ünnepeket várni, egy hétköznapi étkezésből is varázsolhatsz egy fenséges lakomát!

Nézzük a receptet! Kezdjük mindjárt a hozzávalókkal!

(Hozzávalók) 3 személyre a következő mennyiségekre lesz szükség:
30 dkg spagetti
15 dkg mirelit, tisztított kagyló
15 dkg mirelit, tisztított rák
3-4 ek olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
apróra vágott friss petrezselyem
só, bors

A kagylókat és rákokat érdemes hűtőben vagy szobahőmérsékleten felolvasztani.

Nagyon szuper, mert amíg a tészta kifő, a kagylós-rákos szószunk is elkészül. Így valóban gyorsan megvagyunk ennek a finom tésztának az elkészítésével.

Felteszünk egy nagy fazék vizet forrni a tésztának.

Egy nagy serpenyőben hevítünk 3-4 evőkanál olívaolajat, majd 1-2 percig pirítjuk a megtisztított és zúzott fokhagymát. Aki a csípősebb ízeket kedveli a fokhagymával együtt egy kevés peperoncinót, azaz csípős paprikát is adhat hozzá.

Az olajra ráhelyezzük a kagylókat és a rákokat és közepes-lassú tűzön lefedve főzzük.
Egy pici sóra lehet, hogy szükségünk lesz. Ez a termék márkájától függ tapasztalatom szerint. Általában eleve elég sósak.

Forró, bő és sós vízben kifőzzük a tésztát. A spagettit nem törjük össze, hanem megvárjuk, míg szépen a szálakat a víz alá tudjuk nyomni. Főzés közben néha megkeverjük, hogy a tésztaszálak ne ragadjanak egymáshoz és a fazék aljához sem. Nem teszünk olajat a vízbe!
Ha kíváncsi vagy a tésztafőzés fortélyaira, akkor olvasd el az Olasz tésztafőzés szabályai bejegyzésemet illetve a témában készült videómat is megnézheted.

Mielőtt a tészta kész lenne, szigorúan al dente módra, tegyél félre egy fél bögrényi tésztavizet. Mindig szükséged lehet a szósz megfelelő állagának javításához.
A leszűrt a tésztát azonnal a kagylós-rákos szószra tesszük és 1-2 percig jól átforgatjuk, hogy a tészta átvegye a szósz ízét. A finom keményítős tésztavízzel javíts a szósz állagán, amennyiben szükséges. Annyi vizet rakj hozzá, hogy a tészta kellemesen szaftos legyen.

A fokhagymát eltávolítjuk, akár már korábban főzés közben is. És készen is vagyunk.

Friss, apróra vágott petrezselyemmel megszórva és ízlés szerint egy kis borssal tálaljuk.

Nem láttad még a videómat? Akkor ne hagyd ki! Felvételek segítségével sokkal könnyebb lesz a dolgod, amikor főzöl. Katt ide!

Ne feledd, hogy az olasz tésztát azonnal fogyasztjuk! Néhány perc várakozási idő máris változtat a kulináris élményen!

Jó étvágyat! Buon appetito!