fbpx Rólunk | Olasz online

 

Szia, Tímea vagyok, és 2002 óta élek Olaszországban.

 

Kiskoromtól fogva érdeklődöm a nyelvek iránt, így továbbtanulásnál a pécsi Leőwey Klára Gimnázium német nemzetiségű tagozatára esett a választásom, ahol először nyílt alkalmam belekóstolni az olasz nyelv szépségeibe. Az olasz nyelv annyira elragadott, hogy a Janus Pannonius Tudományegyetemen kamatoztattam olasz és német nyelvtudásom.

Az egyetemi évek alatt lehetőségem nyílt Dániába menni továbbtanulni, és tanár lettem. Időközben elsajátítottam az angol nyelvet is. Tanítottam gyerekeket és felnőtteket.

2002-ben elfogadtam egy tanári állást Olaszországban, így székhelyet változtattam. Azóta éltem Észak-, Dél- és Közép-Olaszországban is. Mielőtt összeállítottam volna  az Olasz online nyelvleckéit, különböző munkakörökben dolgoztam, mint tolmács, fordító, tanár, külkereskedő, recepciós, ügyfélszolgálatos és beszerző. Az olasz, német és angol tudásom mindig lehetőséget adott arra, hogy mind a magánéletben mind a munkahelyeimen továbbfejlesszem tudásom.

 

Szerencsésnek tartom magam, hogy az olasz nyelvet nem csak könyvekből sajátíthattam el, hanem élő részese lehettem / lehetek ennek a csodálatos kultúrának, hogy megismerhettem és „megélhettem" Olaszország különböző részeit. 

 

Röviden be szeretném mutatni az Olasz online másik fontos tagját, Maiorana Antoniot.

 

Kalábriában született pedagógus szülőktől. Mindig is szeretett tanulni, és érdeklődési körei szerteágazóak voltak, így többféle tárgykörben is elmélyítette tanulmányait. Érdekelte az írás művészete, és tiszta szeretetet és tisztelet érzett a magyar nép iránt. Általam lehetősége nyílt saját tapasztalatokat szerezni, közelebbről is megismerni a magyar világot, a magyar embereket, ami még inkább fokozta a magyarság iránt táplált pozitív érzelmeit. Az „Egy felejthetetlen utazás: Róma” könyvünk ezeknek az összetevőknek az eredménye.

 

Mindketten nagy örömet lelünk abban, hogy segítő kezet nyújtsunk az olasz nyelvtanulás egyszerű elsajátításához és a maradandó tudás eléréséhez.
Úgy gondoljuk hogy a TUDÁS MINDENKIÉ, és nem ér semmit, ha nem adjuk át másoknak.
 

Megalkottuk honlapunkat különböző szolgáltatásokkal, hogy a számodra kívánatos módon tudjunk segíteni.
 

Tanulj az -nal! 


Szeretettel várunk!


 

Elérhetőségünk: timea@olaszonline.hu