Kosár 
  • Kosár×
  • No products in the cart.
Olasz OnlineOlasz OnlineOlasz OnlineOlasz Online
  • Főoldal
  • Ingyenes szolgáltatások 
    • Ingyenes leckék
    • Videók
    • Tudtad, hogy...?
  • Termékek
  • Blog
  • Kapcsolat
  • Tanulói Felület

Caprese saláta

Ciao!

Hallottál már a caprese salátáról (insalata caprese)?

Ez egy egyszerű fogás, Olaszországban mindenhol ismert és legfőképpen a nyári meleg hónapokban igen szívesen fogyasztjuk.

Miért nevezik így? Mert Capri-szigetéről ered.
A második világháború után egy Capri szigetéről származó hazafias kőműves találta ki ezt az egyszerű receptet, hogy ropogós zsemléjét az olasz zászló színeivel töltse meg. Így került választása a paradicsomra (piros), a mozzarellára (fehér), és a bazsalikomra (zöld). Továbbá extra szűz olivaolajjal, sóval és borssal és/vagy oregánóval ízesítette.

Egy másik bejegyzésben már írtam egy receptről, amely ugyancsak Capri-szigetéről ered. Ez volt a torta caprese! Ha még nem olvastad volna, vagy kedved van egy igazán guszta sütihez, akkor javaslom, hogy nézd meg a fenti linken. Nem fogod megbánni!

Mint már említettem, ez a recept tényleg nagyon egyszerű, de az alapanyagoknak frissnek és jó minőségűnek kell lenni.
Paradicsomra, mozzarellára, friss bazsalikomlevelekre, sóra, olivaolajra, oregánóra és/vagy fekete borsra lesz szükségünk.

Szerezz be minden hozzávalót, és gondosan mosd le őket. Majd kezdhetjük ennek az olasz fogásnak az elkészítését.
1. Tagliamo i pomodori a fette. – Szeletekre felvágjuk a paradicsomot.
2. Tagliamo la mozzarella a fette. – Szeletekre felvágjuk a mozzarellát.
3. Mettiamo un po' di sale soltanto sui pomodori (la mozzarella non ne ha bisogno). – Kicsit megsózzuk a paradicsomot (csak a paradicsomot, a mozzarellát nem kell).
Helyezzük a paradicsom- és mozzarellaszeleteket felváltva egy tányérra.
4. Aggiungiamo qualche foglia di basilico fresco. – Teszünk hozzá néhány friss bazsalikomlevelet.
5. Mettiamo un po' di origano. – Megszórjuk egy kis oregánóval.
6. Aggiungiamo olio extra vergine d’oliva – Leöntjük egy kis olivaolajjal.
7. Se preferisci aggiungi un pizzico di pepe nero. – Ha ínyedre van, akkor szórd meg egy kis fekete borssal.

E voilà il piatto è pronto. – És máris kész a fogás.

Mi nagyon szeretjük ropogós pirított kenyérrel. De arra figyelj, hogy ahhoz, hogy ez a fogás igazán guszta legyen, mindenképpen nagyon fontos az, hogy a mozzerella jó minőségű legyen!

Nézd meg a videómat a caprese saláta elkészítéséről. Kattints ide vagy a képre!

Buon appetito. – Jó étvégyat.

Tímea és Antonio

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
2019/07/03 - Olasz ízek

Blog témák

  • A tanulásról
  • Események
  • Kuriozitás
  • Látnivalók
  • Mit írjunk és hogyan mondjuk
  • Nyelvtan
  • Olasz ízek
  • Olasz zene

Blog témák

  • A tanulásról
  • Események
  • Kuriozitás
  • Látnivalók
  • Mit írjunk és hogyan mondjuk
  • Nyelvtan
  • Olasz ízek
  • Olasz zene

Caprese saláta

Ciao!

Hallottál már a caprese salátáról (insalata caprese)?

Ez egy egyszerű fogás, Olaszországban mindenhol ismert és legfőképpen a nyári meleg hónapokban igen szívesen fogyasztjuk.

Miért nevezik így? Mert Capri-szigetéről ered.
A második világháború után egy Capri szigetéről származó hazafias kőműves találta ki ezt az egyszerű receptet, hogy ropogós zsemléjét az olasz zászló színeivel töltse meg. Így került választása a paradicsomra (piros), a mozzarellára (fehér), és a bazsalikomra (zöld). Továbbá extra szűz olivaolajjal, sóval és borssal és/vagy oregánóval ízesítette.

Egy másik bejegyzésben már írtam egy receptről, amely ugyancsak Capri-szigetéről ered. Ez volt a torta caprese! Ha még nem olvastad volna, vagy kedved van egy igazán guszta sütihez, akkor javaslom, hogy nézd meg a fenti linken. Nem fogod megbánni!

Mint már említettem, ez a recept tényleg nagyon egyszerű, de az alapanyagoknak frissnek és jó minőségűnek kell lenni.
Paradicsomra, mozzarellára, friss bazsalikomlevelekre, sóra, olivaolajra, oregánóra és/vagy fekete borsra lesz szükségünk.

Szerezz be minden hozzávalót, és gondosan mosd le őket. Majd kezdhetjük ennek az olasz fogásnak az elkészítését.
1. Tagliamo i pomodori a fette. – Szeletekre felvágjuk a paradicsomot.
2. Tagliamo la mozzarella a fette. – Szeletekre felvágjuk a mozzarellát.
3. Mettiamo un po' di sale soltanto sui pomodori (la mozzarella non ne ha bisogno). – Kicsit megsózzuk a paradicsomot (csak a paradicsomot, a mozzarellát nem kell).
Helyezzük a paradicsom- és mozzarellaszeleteket felváltva egy tányérra.
4. Aggiungiamo qualche foglia di basilico fresco. – Teszünk hozzá néhány friss bazsalikomlevelet.
5. Mettiamo un po' di origano. – Megszórjuk egy kis oregánóval.
6. Aggiungiamo olio extra vergine d’oliva – Leöntjük egy kis olivaolajjal.
7. Se preferisci aggiungi un pizzico di pepe nero. – Ha ínyedre van, akkor szórd meg egy kis fekete borssal.

E voilà il piatto è pronto. – És máris kész a fogás.

Mi nagyon szeretjük ropogós pirított kenyérrel. De arra figyelj, hogy ahhoz, hogy ez a fogás igazán guszta legyen, mindenképpen nagyon fontos az, hogy a mozzerella jó minőségű legyen!

Nézd meg a videómat a caprese saláta elkészítéséről. Kattints ide vagy a képre!

Buon appetito. – Jó étvégyat.

Tímea és Antonio

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!
2019/07/03 - Olasz ízek
Logo_olaszonline_3d (1)

Ingyenes tartalmak

  • Négy ingyenes lecke
  • Videók
  • Tudtad, hogy?

Termékek

  • Új olasz tanfolyam tanulói felülettel - 1. szint
  • Új olasz tanfolyam tanulói felülettel - 2. szint
  • Új olasz tanfolyam tanulói felülettel - 3. szint
  • Új olasz tanfolyam tanulói felülettel - 4. szint
  • Új olasz tanfolyam tanulói felülettel - 5. szint
  • Új olasz tanfolyam tanulói felülettel 1 - 3. szint
  • Új olasz tanfolyam tanulói felülettel 1 - 5. szint

További termékek

  • Útra készen
  • A mindennapi élet valós helyzetei
  • A nyelvtan árnyoldalai - Elöljárószók
  • A nyelvtan árnyoldalai - Múlt idők
  • Egy felejthetetlen utazás: Róma
  • Szókártyák
  • Helyesírás-gyakorló

Kapcsolat

timea@olaszonline.hu

Rutsch Tímea
C.so Risorgimento 4, 88050 Caraffa di Catanzaro
P. IVA (VAT) 11165960961
REA: 2583783

Copyright 2022 Olasz Online ©

Adatkezelési Tájékoztató   |  Általános Értékesítési Feltételek

Ez a weboldal cookie-kat használ az Ön élményének javítása érdekében. Feltételezzük, hogy rendben van ezzel, de vissza is utasíthatja, ha szeretné. Tovább olvasom

Elfogadom Nem fogadom el
I consent to the use of following cookies:
Cookie Declaration About Cookies
Necessary (0) Marketing (0) Analytics (0) Preferences (0) Unclassified (0)
Necessary cookies help make a website usable by enabling basic functions like page navigation and access to secure areas of the website. The website cannot function properly without these cookies.
We do not use cookies of this type.
Marketing cookies are used to track visitors across websites. The intention is to display ads that are relevant and engaging for the individual user and thereby more valuable for publishers and third party advertisers.
We do not use cookies of this type.
Analytics cookies help website owners to understand how visitors interact with websites by collecting and reporting information anonymously.
We do not use cookies of this type.
Preference cookies enable a website to remember information that changes the way the website behaves or looks, like your preferred language or the region that you are in.
We do not use cookies of this type.
Unclassified cookies are cookies that we are in the process of classifying, together with the providers of individual cookies.
We do not use cookies of this type.
A cookie-k kis szöveges fájlok, amelyeket a webhelyek felhasználhatnak a felhasználói élmény hatékonyabbá tételére. A törvény kimondja, hogy cookie-kat tárolhatunk az Ön eszközén, ha azok feltétlenül szükségesek a webhely működéséhez. Minden más típusú cookie-hoz szükségünk van az Ön engedélyére. Ez az oldal különböző típusú cookie-kat használ. Egyes cookie-kat harmadik féltől származó szolgáltatások helyeznek el, amelyek az oldalainkon jelennek meg.
Cookie Beállítások