fbpx Blog | Olasz online

Blog

Az olasz gasztronómia ízvilága a karácsonyi ünnepekre finomabbnál finomabb süteményeket kínál. Mégis ki kell emelnünk két finomságot, amelyek nem hiányoznak egyetlen olasz asztalról sem ezek alatt az ünnepi napok alatt. Ez pedig a panettone és a pandoro. Valóban két olyan olasz kiválóságról beszélünk, amelyek immár határon túl is évről évre egyre több embert hódítanak meg.

Tudod, miben különböznek egymástól? Ebben a cikkben nagyító alá vesszük ezt a két kulináris remekművet.

Az olasz „felsőtagozat” és középiskola is tartogat meglepetéseket egy külföldi számára. Így most előző cikkem (a bölcsőde, az óvoda és az „elemi iskola” mindennapjairól) folytatásaként felfedek Neked olyan részleteket erről a két iskoláról, amelyeket csak tapasztalat útján tud meg az ember.

Az olasz iskola mindennapjairól, arról, hogy a kisgyerekek mit és hogyan élnek meg rengeteg mindent lehet mesélni. Az ember nem is gondolná, hogy az olasz iskolákban milyen nagy különbségek léteznek egy magyar diák iskolai életéhez képest. Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen „belülről” az olasz iskola, hogy ténylegesen hogyan zajlik az iskolai élet mind anya, mind gyerekként, akkor olvass tovább! Ja, és igazából a bölcsődés és óvodás kort sem hagyjuk ki elmesélésünkből.

Oldalak