Blogok

Ciao!
Miről is lesz ebben a bejegyzésben szó? Az életvidámságról és a reményről. Egy olyan témára esett ez alkalommal a választásom, amelyre mindig mindenkinek szüksége van az életben. Így arra gondoltam, hogy Téged is érdekel, hogyan fejezd ki buzdító, reményt keltő gondolataidat olasz barátaidnak, ismerőseidnek.

 

Ciao!
Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de ha Olaszországba jössz, akkor biztosan fogsz csúnya szavakat hallani miközben az utcán sétálsz, egy finom olasz kávét szürcsölsz, vásárolsz vagy egy egyedülálló emlékműben gyönyörködsz.
Bár egyesek szerint Magyarországon is eléggé hasonló a helyzet.
Kíváncsi vagy az olasz „repertoárra”?

Ciao!
Minden országnak megvannak a maga hagyományai.
Ezek közül némelyek hasonlóak, mások egyediek és csupán egy meghatározott területen élnek.
Mikor díszítjük fel Olaszországban a karácsonyfát? Mikor bontjuk le? Mikor ajándékozunk? Ha azt gondolod, hogy a magyar és az olasz karácsonyi szokások megegyeznek, akkor sajnálom, de ellent kell mondanom. Tarts velem, és fedezd fel a különbségeket!

 

Ciao!

Kíváncsi vagy, hogy mondják a nevedet olaszul?
Az enyém például nem létezik. De rengeteg névnek megvan az olasz megfelelője, még ha ezek nem is mindig hasonlítanak egymásra.
Ha szeretnéd kielégíteni kíváncsiságodat és szeretnél igen különös olasz neveket ismerni, akkor nem hagyhatod ki ezt a cikket.

Ciao!

Az évek során arra lettem figyelmes, hogy vannak olyan jellegzetes kiejtési hibák, amelyeket tipikusan a magyarok követnek el, amikor olaszul beszélnek. Ugye milyen jó érzés, ha valaki megdícséri idegennyelv-tudásunkat? Ehhez kétségkívül hozzátartozik a helyes kiejtés is. Kíváncsi vagy arra, hogy milyen kiejtési hibákat érdemes elkerülnöd ahhoz, hogy olaszod ne legyen magyaros.

 

Oldalak