fbpx Blogok | Olasz online

Blogok

Az olasz iskola mindennapjairól, arról, hogy a kisgyerekek mit és hogyan élnek meg rengeteg mindent lehet mesélni. Az ember nem is gondolná, hogy az olasz iskolákban milyen nagy különbségek léteznek egy magyar diák iskolai életéhez képest. Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen „belülről” az olasz iskola, hogy ténylegesen hogyan zajlik az iskolai élet mind anya, mind gyerekként, akkor olvass tovább! Ja, és igazából a bölcsődés és óvodás kort sem hagyjuk ki elmesélésünkből.

Ciao! Az olasz néphagyomány ősidők óta mindig is olyan szólásokkal és közmondásokkal jutott kifejezésre, amelyek generációkról generációkra megmaradtak az emlékezetünkben, és érzéseink illetve mindennapi élethelyzeteink kifejezésére szolgálnak. A szólások és közmondások hasznosak akár meglehetősen összetett fogalmak intuitív és egyszerű magyarázatára.

A szólások, közmondások egy olyan téma, amit mind a magyar mind az olasz nyelv kedvel. Gondolatainkat gyakran egy jól ismert kifejezéssel szeretjük szavakba önteni. Mivel többen érdeklődtetek már az olasz közmondások iránt, és mivel valóban elég sűrűn találkozhatsz velük a mindennapokban, arra gondoltam, hogy most megmutatok 10 egyszerű olasz szólást, közmondást.

Oldalak