Ciao! Te mennyire szereted a cappuccinót? Olyannyira, hogy a nap bármely szakaszában szívesen fogyasztod?
Nagyon megértelek! Én nem vagyok, és nem is voltam soha egy nagy kávérajongó. A sima egyszerű kávéval kapcsolatban elég nagy elvárásaim vannak, ezért inkább nem is iszom, ha nem felel meg az elvárásaimnak.
Viszont a cappuccino, az más! A cappuccinót olyannyira szeretem illetve szerettem, hogy nagy bőszen kértem ebéd utánra vagy délutánra, amikor Olaszországba érkeztem. Míg egyszer egy olasz bárpultos barátom felvilágosított arról, hogy a cappuccinót ebéd után már nem fogyasztja az olasz.
Nagyon meglepődtem ezen, hiszen nem értettem, hogy miért kellene a fogyasztást csak a reggeli órákra mérsékelni. Az én nézőpontom az volt, hogy finom, és miért ne fogyaszthatnám ebéd után is.
Fájós szívvel hagytam fel erről a szokásomról. De mivel nem akartam marslakónak tűnni, muszáj volt. És a végén így utólag belegondolva, nem is volt olyan ördöngős.
20 év távlatában, ha visszagondolok tényleg valóban soha senki nem kért cappuccinót egy ebéd után, vagy egy délutáni kávézáskor.
Egyszerűen nem olasz szokás.
Hogy miért? Van, aki azt tartja, hogy a tej étkezés után nehezen emészthető. Egy kiadós ebéd vagy vacsora után az már nem megfelelő a gyomornak. Hogy valóban ez a motiváció, nem tudom. De egy biztos nem olasz szokás cappuccinót inni ebéd után.
Ha Olaszországba jössz, és olasz szokások szerint akarsz turistáskodni, akkor ne kérj ebéd vagy vacsi után kapucsínót! Furcsán nézhetnek rád!
Viszont kezd a napod egy finom croissant-nal és egy krémes cappuccinóval, mely után még a bajuszodat is megnyalod.